exclusiv Are 9 trofee cu Steaua, a câștigat Cupa Campionilor și acum trăiește într-un anonimat total: ”Doar eu îl mai sun. Nu are o situația materială așa bună”

Vlad Stoica | Publicat: 27.04.2025 15:18 | Actualizat: 27.04.2025 15:26
Adrian Bumbescu (65 de ani) a povestit în cadrul podcastului iAM Ștucan despre soarta nedreaptă pe care a avut-o unul dintre cei mai buni fotbaliști ai Stelei în finala de la Sevilla, în 1986, cu FC Barcelona.
- Podcastul iAM Ștucan este sponsorizat de NetBet. Episodul cu Adrian Bumbescu poate fi vizionat acum pe canalul de YouTube iAMsport.ro.
Adrian Bumbescu susține că unul dintre eroii de la Sevilla '86, când Steaua a câștigat Cupa Campionilor Europeni, a fost foarte nedreptățit chiar de colegii și antrenorii săi.
- GALERIE FOTO | Cum arată acum Miță Majearu
În ciuda faptului că a fost printre cei mai buni în acea finală cu FC Barcelona, acesta a fost marginalizat și îndepărtat ulterior de la echipă.
Adrian Bumbescu, supărat pe soarta pe care a avut-o Mihail Majearu
Miță Majearu a ajuns la Steaua în 1981 și a fost unul dintre fotbaliștii importanți ai generației care a câștigat Cupa Campionilor Europeni, în 1986.
După acea finală, în care a avut o evoluție excelentă, el a fost încet-încet îndepărtat de la echipă.
Adrian Bumbescu, fost coleg cu Mihai Majearu la Steaua, a povestit dezamăgit că Majearu, fostă extremă dreapta, a fost tras pe linie moartă pentru a le face loc lui Gică Hagi și lui Gabi Balint.
Fostul mare fundaș al Stelei susține că unul dintre cei care l-au marginalizat pe Miță Majearu a fost chiar Anghel Iordănescu, cel care i-a luat locul lui Emeric Ienei, care fusese numit selecționer.
”Majearu? Aici vreau să fac o remarcă, un băiat de... eu îl cunosc de la Galați, era extremă dreapta, a avut o problemă la picior. Era extremă dreapta, viteză foarte bună, a avut o problemă la picior, după aceea s-a reprofilat. Tehnic, un băiat de o cumințenie rar întâlnită.
Și când era burlac, și când s-a căsătorit... cuminte... el nu mergea cu noi, cu nimeni. I se zicea ”Nutria”.
Aici îmi pare rău, trebuie să spun că s-a făcut tot posibilul și din partea antrenorilor, și a unor jucători să-l îndepărteze de la echipă, ceea ce a fost nemeritat. (Ștucan: De ce?) Să facă loc la alții.
Nu dau nume acum, că... (Ștucan: Vorbiți serios?) Da, păi tu joci cel mai bine aproape, el cu Belodedici, în finala Cupei Campionilor și în Supercupă, la Monte Carlo (n.r. în 1987, cu Dinamo Kiev) îl bagi un minut... Ți se pare corect?
Și după a și plecat, să facă loc, nu dau nume. (Ștucan: Cui? A venit Hagi atunci...) Și lui Balint... copilașii lui Puiu (n.r. Anghel Iordănescu).
(Ștucan: Deci Puiu nu-l plăcea, practic) Probabil... A suferit foarte mult, să știi. Eu am mai stat de vorbă cu el”, a povestit Adrian Bumbescu, în cadrul podcastului iAM Ștucan.
Ce mai face Mihail Majearu
Ajuns la 64 de ani, Miță Majearu locuiește într-o localitate de lângă București, pe drumul care duce la Oltenița. S-a retras acolo împreună cu familia după ce a fost evacuat dintr-o casă naționalizată pe care o primise în 1988.
Adrian Bumbescu susține că fostul mijlocaș dreapta nu are o situație materială prea bună și s-a izolat de foștii lui colegi de generație:
”(Ștucan: El ce face acum?) E la Frumușani, o căsuță mică, cu soția, cu nepoții, n-a mai activat, nu... Nu mai, s-a interiorizat așa... Eu sunt singurul care-l mai sun.
Eu i-am zis: ”băi, dar mai vino și tu...” E foarte departe și nu are o situație așa bună materială”, a mai povestit Adrian Bumbescu.
Cine a fost Mihai Majearu
Născut în Galați, pe 15 iulie 1960, Mihail Majearu a fost printre cei mai talentați mijlocași din anii '80. A debutat la FCM Galați, în 1979 și în 1981 a fost transferat de Steaua.
În Ghencea, Miță Majearu a făcut parte din cea mai de succes generație din istoria fotbalului românesc. A câștigat 9 trofee, printre care 4 titluri, Cupa Campionilor Europeni și Supercupa Europei.
La Steaua, Mihail Majearu a jucat în 198 meciuri și a marcat de 7 ori și, în 1988 a plecat la Inter Sibiu. A mai evoluat la Panachaiki (Grecia), din nou la Inter Sibiu, Gloria Bistrița, Corvinul și s-a retras în 1996, de la CFR Timișoara.
În ciuda calităților sale, are o singură selecție la naționala României, într-un meci cu Israel, în 1987, când a și înscris.
- În 2008, Mihail Majearu a fost decorat de președintele României, Traian Băsescu, cu Ordinul ”Meritul Sportiv”, clasa a II-a, pentru rolul pe care l-a avut la câștigarea Cupei Campionilor Europeni.
Urmărește iAMsport.ro și pe Google News, pentru cele mai relevante știri din lumea sportului.
Intră acum pe canalul iAM Sport de WhatsApp și afli instant toate știrile care contează!
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.






Cele mai citite













