De ce nu a fost Hagi ”pe placul” legendelor Stelei. Bumbescu: ”Îl certam, a luat și bobârnace! După ce a venit, nu am mai fost echipa aia”

Cristian Stan | Publicat: 05.07.2025 08:10 | Actualizat: 05.07.2025 08:14
Fundașul legendar al Stelei, Adrian Bumbescu (65 de ani), a vorbit în cadrul unui podcast despre începuturile lui Gică Hagi (60 de ani) la formația militară și a dezvăluit cum i-a enervat pe cei din vestiar.
Considerat de multe voci din fotbalul românesc drept cel mai bun jucător din istoria României, Gică Hagi avea să se transfere la Steaua la începutul lui 1987, la nici 22 de ani împliniți.
”Regele” venea în Ghencea la scurt timp după ce formația din Capitală reușise să-și treacă în cont cel mai prestigios trofeu de pe ”Bătrânul Continent”, Cupa Campionilor Europeni, însă asta nu l-a împiedicat să ia multe acțiuni pe cont propriu.
Adrian Bumbescu, despre primele luni ale lui Hagi la Steaua
Stilul individualist al mijlocașului ofensiv i-a enervat pe fotbaliștii pregătiți de Ienei, potrivit lui Bumbescu, iar Hagi a fost mustrat de mai multe ori de ”greii” din vestiar.
”Când a venit Gică, ne-a adus un plus, dar n-am mai fost echipa aia de pase. El, prin ce făcea, voia să demonstreze. O lua el de unul singur, nu prea era pe placul nostru. Și chiar îl certam: «Gică, de la 16-20 metri o iei unu la unu când prinzi. Restul este joc de echipă». Loviturile libere le mai băteau Tudorel Stoica, Loți. (n.r. După care n-a mai bătut nimeni) Nu, nici chiar așa. Până s-a integrat și el... A luat și el bobârnace, făcea masaj cam printre ultimii.
Respectul era respect, nu că era Hagi. Nu era la noi cu lider, că era cel mai bun Stoica, Lăcătuș sau Iovan sau cutare. Era joc de grup. Asta ne spunea și Valentin: noi trebuie să fim un mănunchi. Nu trebuie să fie unul stânga, unul dreapta – asta ne-a unit foarte mult”, a pus Bumbescu la Un Podcast.
Hagi, singurul român care a jucat la Real și Barcelona
Gică Hagi avea să joace alături de Steaua o finală a Cupei Campionilor Europeni (0-4 cu Milan, 1989) și să câștige patru campionate, iar în vara anului 1990 a venit transferul la marele Real Madrid.
Cel mai mare marcator din istoria primei reprezentative a României avea să mai joace în carieră la Barcelona, Brescia sau Galatasaray.
Hagi și-a agățat ghetele în cui în 2001 și a trecut direct pe banca României, însă avea să plece rapid, din cauza eșecului cu Slovenia (2-3 la general) din barajul pentru Campionatul Mondial din 2002.
Urmărește iAMsport.ro și pe Google News, pentru cele mai relevante știri din lumea sportului.
Intră acum pe canalul iAM Sport de WhatsApp și afli instant toate știrile care contează!
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.






Cele mai citite

















