EXCLUSIV | Martin O'Neill a vorbit pentru iAMsport.ro despre Rapid! Ce spune antrenorul despre discuțiile cu Șucu. ”Am fost în România de mai multe ori”

Martin O'Neill a fost selecționerul Irlandei la Euro 2016 Galerie foto(11) Galerie foto (11 fotografii): EXCLUSIV | Martin O'Neill a vorbit pentru iAMsport.ro despre Rapid! Ce spune antrenorul despre discuțiile cu Șucu. ”Am fost în România de mai multe ori”
Foto: Colaj iAMsport.ro / Profimedia  |   Martin O'Neill a fost selecționerul Irlandei la Euro 2016

Cristian Munteanu   |   Publicat: 09.05.2024 22:21   |  Actualizat: 10.05.2024 09:49

Martin O'Neill (72 de ani) este numele vehiculat pentru a prelua banca tehnică a celor de la Rapid. iAMsport.ro a luat legătura cu reputatul tehnicianul irlandez pentru a afla dacă este aproape de a antrena în România.

România nu a prea avut parte de antrenori străini serioși în fotbal. Bine, asta dacă nu-l punem la socoteală pe Nicolo Napoli. Atunci când noi, cei de la iAMsport.ro, am aflat că Rapid este în tratative cu un antrenor care a fost și pe banca unei echipe din Premier League, am fost surprinși. Cine să vină într-un fotbal modest?

Am început să scotocim internetul bazându-ne pe câteva informații legate de numărul de meciuri pe care le-a trăit, omul dorit de Rapid, pe banca tehnică a unor meciuri din Premier League. Nu multe, vreo 300.

Colegii de la Fanatik au avansat ideea că ar fi vorba despre Martin O’Neill, legendarul manager irlandez. Aceasta a luat două Cupe ale Campionilor Europeni cu Nottingham Forest, ca jucător, și două Cupe ale Ligii cu Leicester, ca antrenor. Parcă nedumerirea ca un tehnician ca el să ajungă în Super Ligă crește precum un balon în care suflă un elefant.

Așa că trebuia să ne lămurim. Și am reușit. iAMsport.ro e singura publicație din România care l-a contactat pe antrenor pentru a-l întreba despre negocierile dintre el și Rapid.

Știți cum e în presă. Am vorbit cu cineva, care știa pe altcineva, care a dat de veste altcuiva și așa am intrat în posesia numărului de telefon al lui O’Neill. Acesta ține foarte mult la intimitatea sa.

Prima dată m-am prezentat într-un sms, Cristian Munteanu, senior writer iAMsport.ro, apoi a început dansul.

Poate fi șarmant sau disprețuitor, de ajutor sau obstrucționist, naiv - sau poate nu. Are mintea unui politician de primă mână, conform apropiaților care au lucrat cu el Alex Montgomerry, biograf Martin O’Neill

Bariera Drugs, Mugs & Thugs

Am sunat. Nimic. Am săpat mai mult și am aflat că irlandezul este într-un tur dedicat documentarului Drugs, Mugs & Thugs. Deci asta înseamnă multe întâlniri. Foarte multe.

Am văzut documentarul pentru a-l înțelege mai bine pe cel care ar putea fi cel mai titrat antrenor străin care a venit vreodată în România. Am scris, de data aceasta pe whatsapp. Tot nimic. Apoi m-am pus pe sunat mai serios.

Foto 7/11

Cinci apeluri într-o zi l-au determinat pe O’Neill să răspundă printr-un sms. “Salut, Cristian. Am văzut apelurile tale, dar mă întâlnesc cu domnul Warrington astăzi pe la 3pm GMT. Până atunci sunt în întâlniri”. Asta se petrecea ieri.

Bun, măcar a răspuns. Noroc că văzusem documentarul și știam cine e dl. Warrington. Regizorul documentarului Drugs, Mugs & Thugs. I-am scris și lui, pe Instagram, felicitându-l pentru film și scriindu-i, ca un fapt divers, că aș dori să realizez un interviu cu unul dintre protagoniștii documentarului, domnul O’Neill.

S-a făcut ora 20 la noi, așa că am revenit, cum stabilisem, cu telefon. Mă și gândeam: <uite, domne, oameni serioși, nu ca ai noștri>. Stupoare însă. Martin O’Neill nu a mai răspuns. Nici la telefoane, nici la sms-uri.

Foto 6/11

La 23.28 vine sms. “Salut, Cristian. Scuze, dar întâlnirile mele s-au prelungit. Ultima se termină în 60 de minute de acum încolo și putem vorbi”. Mie mi-a revenit încrederea în lumea civilizată.

2
Cupe ale Campionilor Europeni are Martin O'Neill câștigate ca fotbalist, ambele cu Nottingham Forest

Dar s-a spulberat imediat. După 60 de minute, antrenorul irlandez avea telefonul închis. Sms, whatsapp, deznădejde. Dar mult după miezul nopții…

Martin O’Neill: "Știu foarte multe despre fotbalul românesc"

Cristian, am un avion de prins în 20 de minute. Îmi pare rău, dar ziua a fost plină de întâlniri. Ne auzim mâine dimineață. Martin O’Neill”. Bun, așteptăm. Lung e drumul interviului.

Sigur că nici în dimineața zilei de astăzi nu a răspuns. Așa că probabil nu mai era o problemă de întâlniri, ci de ce voia, sau nu, să divulge. I-am trimis întrebările pe whatsapp, rugându-l să-mi răspundă când are timp.

După 14 telefoane și 8 sms-uri, în două zile, Martin O’Neill a spus ceva despre posibilele negocieri cu Rapid. Nu direct, pentru că irlandezul e o “vulpe” mult prea vicleană pentru asta.

Nu aș dori să răspund la unele întrebări pentru că eu, personal, nu am avut o comunicare directă cu cei din România. Însă pot să spun că știu foarte multe despre fotbalul românesc, trecut și actual. La fel și despre jucătorii români Martin O’Neill

La întrebarea dacă agentul său negociază cu Rapid, Martin O’Neill a declinat un răspuns. Însă a fost bucuros să audă că Mircea Lucescu ar putea fi implicat la echipa vișinie.

Dan Șucu, Mircea Lucescu și George Copos s-au întâlnit zilele trecute pentru a pune bazele unui plan menit să aducă Rapid în fruntea fotbalului românesc. Însă, mai ales, în cel european, cel de anvergură. Iar Martin O’Neill este antrenorul potrivit pentru asta.

Întrebat dacă Mircea Lucescu la Rapid ar însemna o garanție și pentru el că este un proiect serios, irlandezul a spus:

Toată lumea din fotbal, care are o anumită vârstă, știe despre briliantul Mircea Lucescu. Un antrenor excelent. Am fost de câteva ori în țara ta de-a lungul anilor, iar oamenii sunt foarte ospitalieri și primitori. Sper că și acum sunt la fel Martin O’Neill

Martin O’Neill – palmares ca fotbalist

Nottingham Forest:

First Division: 1977–78

League Cup: 1977–78, 1978–79

European Cup: 1978–79, 1979–80

FA Charity Shield: 1978

European Super Cup: 1979

Anglo-Scottish Cup: 1976–77

Legendarul Roy Keane a fost secundul lui O'Neill în mai multe rânduri

Martin O’Neill – palmares ca antrenor

Wycombe Wanderers:

Football League Third Division play-offs: 1994

Football Conference: 1992–93

FA Trophy: 1990–91, 1992–93

Conference League Cup: 1991–92

Football Conference Shield: 1991–92, 1992–93, 1993–94

Leicester City:

Football League First Division play-offs: 1996

Football League Cup: 1996–97, 1999–2000; finalist: 1998–99

Celtic:

Scottish Premier League: 2000–01, 2001–02, 2003–04

Scottish Cup: 2000–01, 2003–04, 2004–05

Scottish League Cup: 2000–01

UEFA Cup finalist: 2002–03

Aston Villa:

Football League Cup finalist: 2009–10


Intră acum pe canalul iAM Sport de WhatsApp și afli instant toate știrile care contează!

Urmărește iAMsport.ro și pe Google News, Facebook sau YouTube. Zi de zi ai conținut de ultimă oră din lumea sportului.

Adaugă comentariu

Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.

Dinamo renunță la unul din căpitanii echipei. Decizia luată de Kopic și Nicolescu
Dinamo renunță la unul din căpitanii echipei. Decizia luată de Kopic și Nicolescu
Dinamo renunță la unul din căpitanii echipei. Decizia luată de Kopic și Nicolescu
”A fost o problemă între tine și domnul Bergodi?”. Răspunsul oferit de Cîrjan după plecarea de la Rapid la Dinamo
”A fost o problemă între tine și domnul Bergodi?”. Răspunsul oferit de Cîrjan după plecarea de la Rapid la Dinamo
”A fost o problemă între tine și domnul Bergodi?”. Răspunsul oferit de Cîrjan după plecarea de la Rapid la Dinamo
Darko Velkovski, la Rapid? Jucătorul tocmai s-a despărțit de Dinamo. Impedimentul din calea transferului
Darko Velkovski, la Rapid? Jucătorul tocmai s-a despărțit de Dinamo. Impedimentul din calea transferului
Darko Velkovski, la Rapid? Jucătorul tocmai s-a despărțit de Dinamo. Impedimentul din calea transferului
Transferuri pentru Universitatea Craiova din America Latină
Transferuri pentru Universitatea Craiova din America Latină
Transferuri pentru Universitatea Craiova din America Latină
OFICIAL | Încă o revenire la Farul Constanța
OFICIAL | Încă o revenire la Farul Constanța
OFICIAL | Încă o revenire la Farul Constanța
Primele declarații ale lui Marius Ștefănescu de la venirea la FCSB: ”Când campioana României te dorește nu ai altceva în cap”
Primele declarații ale lui Marius Ștefănescu de la venirea la FCSB: ”Când campioana României te dorește nu ai altceva în cap”
Primele declarații ale lui Marius Ștefănescu de la venirea la FCSB: ”Când campioana României te dorește nu ai altceva în cap”

Cele mai citite

Dan Șucu l-a convins pe Raț! Cât e dispus să investească și planul pentru un Rapid de Champions League: "Degeaba iei titlul dacă nu exiști în Europa!"
Dan Șucu l-a convins pe Raț! Cât e dispus să investească și planul pentru un Rapid de Champions League: "Degeaba iei titlul dacă nu exiști în Europa!"
SuperLiga  |  13 Iunie 2024, 19:00
1.
Dan Șucu l-a convins pe Raț! Cât e dispus să investească și planul pentru un Rapid de Champions League: "Degeaba iei titlul dacă nu exiști în Europa!"
Câți bani a produs National Arena din concertul Coldplay. Diferență mare față de meciurile de fotbal
Câți bani a produs National Arena din concertul Coldplay. Diferență mare față de meciurile de fotbal
Diverse  |  13 Iunie 2024, 11:14
2.
Câți bani a produs National Arena din concertul Coldplay. Diferență mare față de meciurile de fotbal
Diana Șucu, vehementă după ce manelistul Babasha a cântat la concertul Coldplay: ”Tu ce-ai răspunde?”
Diana Șucu, vehementă după ce manelistul Babasha a cântat la concertul Coldplay: ”Tu ce-ai răspunde?”
Diverse  |  13 Iunie 2024, 09:09
3.
Diana Șucu, vehementă după ce manelistul Babasha a cântat la concertul Coldplay: ”Tu ce-ai răspunde?”
Fructul care scade colesterolul și reduce inflamația. Cât de des trebuie să-l mănânci?
Fructul care scade colesterolul și reduce inflamația. Cât de des trebuie să-l mănânci?
Fructul care scade colesterolul și reduce inflamația. Cât de des trebuie să-l mănânci?
Cât au contribuit pensionarii a căror pensie nu crește la recalculare? Când s-au pensionat? Exemple
Cât au contribuit pensionarii a căror pensie nu crește la recalculare? Când s-au pensionat? Exemple
Cât au contribuit pensionarii a căror pensie nu crește la recalculare? Când s-au pensionat? Exemple
Câți ani trebuie să muncească un pensionar pentru 1.400 lei în plus la pensie la recalculare?
Câți ani trebuie să muncească un pensionar pentru 1.400 lei în plus la pensie la recalculare?
Câți ani trebuie să muncească un pensionar pentru 1.400 lei în plus la pensie la recalculare?
Știri de ultimă oră din sport
Albanezii nu își pierd speranța în ”grupa morții”, nici după eșecul cu Italia: ”Vom lupta pentru fiecare punct! Suntem mândri să fim la Euro”
Albanezii nu își pierd speranța în ”grupa morții”, nici după eșecul cu Italia: ”Vom lupta pentru fiecare punct! Suntem mândri să fim la Euro”
EURO 2024   |  16 Iunie 2024, 00:55
Albanezii nu își pierd speranța în ”grupa morții”, nici după eșecul cu Italia: ”Vom lupta pentru fiecare punct! Suntem mândri să fim la Euro”
Italia – Albania 2-1. Campioana Europei pornește cu dreptul cursa de apărare a titlului
Italia – Albania 2-1. Campioana Europei pornește cu dreptul cursa de apărare a titlului
EURO 2024   |  16 Iunie 2024, 00:02
Italia – Albania 2-1. Campioana Europei pornește cu dreptul cursa de apărare a titlului
Dinamo renunță la unul din căpitanii echipei. Decizia luată de Kopic și Nicolescu
Dinamo renunță la unul din căpitanii echipei. Decizia luată de Kopic și Nicolescu
SuperLiga   |  15 Iunie 2024, 23:13
Dinamo renunță la unul din căpitanii echipei. Decizia luată de Kopic și Nicolescu
Cuțite și petarde, înainte de Italia - Albania. Poliția germană a intervenit în forță și a arestat 50 de ultrași
Cuțite și petarde, înainte de Italia - Albania. Poliția germană a intervenit în forță și a arestat 50 de ultrași
EURO 2024   |  15 Iunie 2024, 22:55
Cuțite și petarde, înainte de Italia - Albania. Poliția germană a intervenit în forță și a arestat 50 de ultrași
Zlatko Dalic a rămas fără cuvinte după umilința cu Spania: ”Nu putem să jucăm așa!” Ce șanse consideră că mai are naționala lui Modric
Zlatko Dalic a rămas fără cuvinte după umilința cu Spania: ”Nu putem să jucăm așa!” Ce șanse consideră că mai are naționala lui Modric
EURO 2024   |  15 Iunie 2024, 22:38
Zlatko Dalic a rămas fără cuvinte după umilința cu Spania: ”Nu putem să jucăm așa!” Ce șanse consideră că mai are naționala lui Modric
Luis de Fuente, mulțumit după victoria clară a Spaniei cu Croația: ”Sunt mândru de acest grup”
Luis de Fuente, mulțumit după victoria clară a Spaniei cu Croația: ”Sunt mândru de acest grup”
EURO 2024   |  15 Iunie 2024, 22:19
Luis de Fuente, mulțumit după victoria clară a Spaniei cu Croația: ”Sunt mândru de acest grup”
Naționalele care l-au impresionat și cele care l-au dezamăgit pe Adrian Florea în primele meciuri de la Euro 2024: ”Atât de subțire...” + Ce jucător l-a uluit
Naționalele care l-au impresionat și cele care l-au dezamăgit pe Adrian Florea în primele meciuri de la Euro 2024: ”Atât de subțire...” + Ce jucător l-a uluit
EURO 2024   |  15 Iunie 2024, 21:40
Naționalele care l-au impresionat și cele care l-au dezamăgit pe Adrian Florea în primele meciuri de la Euro 2024: ”Atât de subțire...” + Ce jucător l-a uluit
Imagini de neuitat înainte de debutul la Euro 2024! Albanezii au ”invadat” Germania și au dansat cu italienii, în ziua duelului direct
video Imagini de neuitat înainte de debutul la Euro 2024! Albanezii au ”invadat” Germania și au dansat cu italienii, în ziua duelului direct
EURO 2024   |  15 Iunie 2024, 21:05
Imagini de neuitat înainte de debutul la Euro 2024! Albanezii au ”invadat” Germania și au dansat cu italienii, în ziua duelului direct
Radu Mazăre s-a angajat după ce a ieşit din închisoare. Domeniul surprinzător în care va activa
Radu Mazăre s-a angajat după ce a ieşit din închisoare. Domeniul surprinzător în care va activa
Radu Mazăre s-a angajat după ce a ieşit din închisoare. Domeniul surprinzător în care va activa
Top 10 legume pe care trebuie să le consumi zilnic. Pot fi incluse în orice dietă
Top 10 legume pe care trebuie să le consumi zilnic. Pot fi incluse în orice dietă
Top 10 legume pe care trebuie să le consumi zilnic. Pot fi incluse în orice dietă
Calendarul anului şcolar 2024 - 2025. Lista completă a vacanţelor
Calendarul anului şcolar 2024 - 2025. Lista completă a vacanţelor
Calendarul anului şcolar 2024 - 2025. Lista completă a vacanţelor
Albanezii nu își pierd speranța în ”grupa morții”, nici după eșecul cu Italia: ”Vom lupta pentru fiecare punct! Suntem mândri...
EURO 2024   |  00:55
Albanezii nu își pierd speranța în ”grupa morții”, nici după eșecul cu Italia: ”Vom lupta pentru fiecare punct! Suntem mândri să fim la Euro”
Ce l-a deranjat pe Luciano Spalletti, după Italia - Albania 2-1: ”Nu-mi place ideea aceasta”
EURO 2024   |  00:30
Ce l-a deranjat pe Luciano Spalletti, după Italia - Albania 2-1: ”Nu-mi place ideea aceasta”
Simona Halep a revenit pe teren la Cluj-Napoca: ”Sunt bucuroasă să fiu din nou aici”
Tenis   |  00:28
Simona Halep a revenit pe teren la Cluj-Napoca: ”Sunt bucuroasă să fiu din nou aici”
A fost invitat de federație la Italia - Albania, din Liga 2 din România, dar a refuzat: ”Am avut treburi”
EURO 2024   |  00:18
A fost invitat de federație la Italia - Albania, din Liga 2 din România, dar a refuzat: ”Am avut treburi”
Italia – Albania 2-1. Campioana Europei pornește cu dreptul cursa de apărare a titlului
EURO 2024   |  00:02
Italia – Albania 2-1. Campioana Europei pornește cu dreptul cursa de apărare a titlului
Corespondență EURO Mihai Stoichiță, înainte de debutul României la Euro 2024: ”Este o generație de aur în devenire!” Detalii despre viitorul lui...
EURO 2024   |  23:42
Mihai Stoichiță, înainte de debutul României la Euro 2024: ”Este o generație de aur în devenire!” Detalii despre viitorul lui Edi Iordănescu și posibile ”reveniri” la națională
Dinamo renunță la unul din căpitanii echipei. Decizia luată de Kopic și Nicolescu
SuperLiga   |  23:13
Dinamo renunță la unul din căpitanii echipei. Decizia luată de Kopic și Nicolescu
Cuțite și petarde, înainte de Italia - Albania. Poliția germană a intervenit în forță și a arestat 50 de ultrași
EURO 2024   |  22:55
Cuțite și petarde, înainte de Italia - Albania. Poliția germană a intervenit în forță și a arestat 50 de ultrași
Rezultate / Clasamente