exclusiv Ce superbuget va avea Dinamo în 2025: ”Răspunde cât de cât nevoilor clubului”
Andrei Mazurchievici , Felix Iacob (foto/video) | Publicat: 25.12.2024 14:20 | Actualizat: 25.12.2024 16:23
Clubul Sportiv Dinamo a avut în 2024, an olimpic, un buget de aproape 100 de milioane de lei (aproximativ 20 de milioane de euro), a dezvăluit președintele Ionuț Popa (36 de ani).
Ionuț Popa a afirmat, în cadrul interviului acordat în exclusivitate pentru iAMsport.ro, că din bugetul pe anul în curs, o mare parte s-a dus doar pentru plata salariilor și al reparațiilor, în timp ce pentru toate cele 40 de secții ale clubului a avut la dispoziție doar 20 de milioane de lei (4 milioane de euro).
Bugetul lui CS Dinamo din 2024: aproape 100 de milioane de lei
Ionuț Popa a declarat că bugetul alocat pentru 2024 a fost de aproximativ 87 de milioane de lei, suplimentat ulterior printr-o rectificare bugetară, ajungând la peste 100 de milioane de lei.
”Este un buget care răspunde cât de cât nevoilor clubului. Ceea ce oamenii nu au înțeles întotdeauna este că noi ducem greul și ținem în viață foarte multe discipline sportive.
Dacă ne-am lua după modelul PSG, care are cinci discipline sportive, dacă nu mă înșel, Benfica Lisabona câteva discipline, am fi mult mai performanți și am reuși să luăm titluri pe linie la patru-cinci discipline și atunci ar fi mult mai ușor, dar noi splituim (n.r. împărțim) un buget relativ mic pentru sportul de performanță.
Din ce vedeți acolo, o foarte mare pondere o reprezintă plata salariilor polițiștilor, ale structurilor suport, o altă foarte mare parte o reprezintă mentenanța infrastructurii, utilitățile, reparațiile curente”, a spus Ionuț Popa.
Cheltuieli uriașe pentru întreținere
Președintele lui Dinamo a detaliat costurile mari asociate cu administrarea bazei sportive.
”Doar la curent plătim undeva la un milion de lei pe lună. Din bugetul acela, 12 milioane se duc pe utilități, dar să spunem 15.
Mai departe, vorbim de reparații curente, mai plouă în sală, deja sălile ajung la un termen de 10-15 ani și încep să apară problemele, trebuie să mai faci ceva pe zona de investiții, se mai duc 10-15-20 de milioane. Plățile cu poițiștii, câteva zeci de milioane și ele și mai rămân 20 de milioane pentru 40 de secții”, a subliniat Popa.
Bugetul pentru 2025, estimat la un nivel similar
Întrebat despre bugetul pentru 2025, Ionuț Popa a precizat că acesta va fi probabil similar celui din 2024, însă depinde de proiectele aprobate.
”Bugetul a fost constant în ultimii ani. În funcție de proiectele pe care le prezentăm, mai primim fonduri suplimentare”, a mai spus oficialul dinamovist, care se află la conducerea clubului din 2020.
Popa a menționat că preluarea bazei Dinamo a fost o provocare din cauza stării avansate de degradare și a problemelor juridice, iar administrarea acesteia este foarte dificilă.
”Foarte greu, foarte greu se întreține. Am preluat baza la un nivel de degradare aproape completă. Nu ar fi fost asta cea mai mare problemă, întrucât le rezolvam până la urmă, dar nu aveam documente. Din punct de vedere al documentației, clubul a reușit abia acum, în 2024, să se alinieze din punct de vedere juridic.
Când am preluat, pe jumătate de bază exista o asociere cu domnul Nicolae Badea, nu puteai să faci nicio investiție, pentru că dacă doreai să scoți un extras de carte funciară nu puteai, pentru că era grevat de sarcini. Nu puteai să faci nimic, investeai, dar statul spunea că nu poți să investești că erai în asociere.
Am scăpat în 2021-2022 și am început să facem expertize să vedem cum sunt evaluate, și abia acum am reușit să aducem baza din punct de vedere juridic, fiscal, la zi, iar acum putem face investiții”, a explicat Popa.
Urmărește iAMsport.ro și pe Google News, pentru cele mai relevante știri din lumea sportului.
Intră acum pe canalul iAM Sport de WhatsApp și afli instant toate știrile care contează!
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.