exclusiv Irina Deleanu, mesaj clar pentru cei care vor să facă sport de performanță: ”Dacă ești sensibil, retrage-te”

Radu Bordei | Publicat: 24.04.2025 17:49 | Actualizat: 24.04.2025 20:18
Președinta Federației Române de Gimnastică Ritmică, Irina Deleanu (49 de ani), a vrut să transmită un mesaj celor care vor să facă sport de performanță. Fosta sportivă a explicat, în cadrul podcast-ului I AM MEDIA, moderat de Victor Vrînceanu, despre sacrifiile unui sportiv de top.
- O nouă ediție a podcastului I AM MEDIA apare în fiecare vineri, pe canalul oficial de Youtube iAMnews.ro.
Nu degeaba foarte puțini ajung în vârful piramidei, campionii sunt dispuși la eforturi uriașe. Nu orice sportiv de performanță poate să aibă succes, dar tot trebuie să accepte un regim de viață pe care oamenii obișnuiți nu ar putea să îl susțină.
Irina Deleanu, despre sacrificiile pe care trebuie să le facă un sportiv de performanță
După ce au apărut tot mai multe critici asupra regimului impus la loturile naționale de gimnastică ritmică, fosta mare sportivă a ținut să ia atitudine. Mai ales în contextul scandalurilor care au măcinat, în ultima perioadă, acest sport. De aceea Irina Deleanu a considerat că trebuie să le transmită un mesaj tuturor celor care vor să urmeze calea performanței sportive, nu contează în ce disciplină.
Irina Deleanu: Dacă ești sensibil și nu suporți rigorile performanței, ești oricând liber. Ori îți găsești un antrenor care te înțelege mai bine, ori să te adresezi, nu știu, instituțiilor.
Victor Vrînceanu: Ori să te retragi.
Irina Deleanu: Da, sau să renunți și să te duci într-un domeniu care îți valorifică și îți potențează sensibilitatea. Din păcate, sportul de performanță este dur. Chiar dacă vorbim de gimnastică ritmică, care este granița dintre sport și artă, o poezie ce facem noi acolo, există multă forță și duritate în spate. Adică elementele acelea pe care le vedeți executate cu ușurință, de parcă gimnasta plutește, în spate există o muncă titanică.
Bătături în pingele la cipic, vânătăi pe picioare, care apar de la lovirea obiectelor, nu a altceva, că am văzut că și asta s-a vehiculat. Nu, noi facem prinderi complicate cu picioarele la cerc și la măciuci, de exemplu. Păi unele au gambele și tibiile vinete. Se mai întâmplă, mi s-a întâmplat și mie și oricui.
Urmărește iAMsport.ro și pe Google News, pentru cele mai relevante știri din lumea sportului.
Intră acum pe canalul iAM Sport de WhatsApp și afli instant toate știrile care contează!
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.






Cele mai citite














