Jurnalistul Ben Rothenberg a disecat scandalul de dopaj al Simonei Halep: "Deciziile ei ciudate vin după ce a schimbat echipa! Dacă aș fi Serena, cazul ăsta mi-ar provoca anxietate!"
Cristian Munteanu | Publicat: 26.09.2023 19:09 | Actualizat: 26.09.2023 20:54
Ecourile suspendării, pentru patru ani, Simonei Halep (31 de ani) nu se sting. Doi dintre cei mai importanți jurnaliști de tenis din lume, Ben Rothenberg și Tumaini Carayol, au dezbătut toate fațetele acestui caz. Patrick Mouratoglou și Serena Williams nu au fost ocoliți de cei doi ziariști.
În urmă cu aproape două săptămâni, decizia-șoc din cazul Simonei Halep a fost anunțată oficial: românca a fost suspendată patru ani, după ce a fost depistată pozitiv cu roxadustat și s-au sesizat nereguli cu pașaportul său biologic.
Conform documentului oficial, Simonei Halep i-au fost oferite 3 produse pentru a o ajuta în procesul de refacere:
o băutură pe bază de electroliți (Magneziu, Calciu, Sodiu);
un supliment pentru recuperare;
Keto MCT, un supliment cu acizi grași cu lanț mediu (care se asimilează direct în fluxul sanguin) și pulbere de colagen marin;
Ben Rothenberg, senior editor la Raquetmagazine, și Tumaini Carayol, jurnalist sportiv la The Guardian, au încercat să înțeleagă substraturile cazului Simonei Halep și să deslușească urmăritorilor toate ițele scandalului de dopaj.
Rothenberg: “Mouratoglou și Simona păreau că spun lumii că sunt împreună”
Rothenberg este cunoscut pentru reportajele sale de investigație, ceea ce a făcut ca Tages-Anzeiger să îl numească, în 2021, "cel mai puternic jurnalist de tenis din lume".
De asemenea, Ben a fost primul jurnalist care a intervievat-o pe Maria Sharapova în 2016, după suspendarea acesteia pentru o încălcare a reglementărilor antidoping.
Unul dintre subiectele de dialog ale lui Rothenberg și Carayol a fost Patrick Mouratoglou. Fostul antrenor al Serenei Williams și Simona au început colaborarea în aprilie 2022, după ce românca fusese aproape de a se retrage din tenis.
În februarie, am fost foarte aproape să mă opresc din tenis pentru că nu credeam că am suficientă putere să revin în top 10. Mulțumită lui Patrick, am început încet-încet să cred că încă pot juca un nivel bun de tenis Simona Halep, fost număr 1 WTA
Conform celor doi reputați jurnaliști, tot de atunci au început și problemele pentru Simona. Divorțul de Toni Iuruc, declarațiile câteodată bizare, atacul de panică de la Roland Garros, din mai 2022, iar acum scandalul de dopaj survenit după ce Mouratoglou și-a dat acordul ca românca să ia un supliment netestat de WADA (Agenția Internațională Anti-Doping).
Îmi amintesc că la Wimbledon 2022, în players lounge, au stat amândoi la o masă vizibilă, vreme de mai bine de o oră, la o cafea. A fost ca și când ar fi spus lumii, iată-ne, aici suntem, împreună Ben Rothenberg, senior editor la Raquetmagazine
Cei doi au discutat și despre implicațiile pe care acest caz le-ar putea avea asupra academiei lui Mouratoglou. Unul dintre cei mai promițători sportivi ai acesteia, Holger Rune, s-a despărțit de antrenorul american pe 1 septembrie, în acest an.
Scandalul Halep, cu implicarea fizioterapeutei Candice Gohier și a lui Frederic Lefebvre, fostul director al departamentului de pregătire fizică, a adus un mare semn de întrebare deasupra numelui Mouratoglou.
Dacă un antrenor se laudă cu lucrurile bune din viața unui sportiv, atunci când acesta din urmă este găsit vinovat pentru dopaj cred că are și antrenorul răspunsuri de dat. În chiar primul tău an cu sportiva respectivă. Mouratoglou a ieșit la CNN și a vorbit despre Coco Gauff, dar nimic despre Halep Tumaiani Carayol, jurnalist sportiv la The Guardian
Nu a fost uitată nici Serena Williams
Și, pentru că firma Schinoussa Superfood, cea care a produs suplimentul Keto MCT, era o apropiată a Academiei Mouratoglou, Rothenberg și Carayol au vorbit și despre Serena.
Jurnaliștii nu au uitat să aducă aminte de momentul în care jucătoarea din SUA a scris pe Twitter că “8 sună mai bine”, făcând referire la faptul că are doar 7 titluri la Wimbledon, o finală pierzînd-o în fața Simonei.
În 2019, Halep se impunea fără drept de apel în fața Serenei, cu un dublu 6-2, iar americanca nu pare să fi uitat această "corecție" usturătoare.
Dacă aș fi în locul Serenei, ori ca suporter al ei, toată povestea aceasta cu Simona și Mouratouglu mi-ar produce anxietate. Serena a lucrat la academia acestuia, cu staff-ul, cu fizioterapeuții de acolo, cu tot Ben Rothenberg, senior editor la Raquetmagazine
Rothenberg și Carayol au ajuns la concluzia că există probe foarte solide împotriva Simonei. Cei doi au dezbătut dacă apelul de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne va schimba ceva, concluzionând că, indiferent de deznodământ, adevărul poate ieși la suprafață.
Când se va termina de judecat apelul de la TAS, indiferent de rezultat, și se va dovedi că oamenii au mințit, fie că e vorba de Simona, antrenorul ei, producătorul Keto MCT, importatorul, nu contează, sper că va spune, totuși, adevărul Ben Rothenberg, senior editor la Raquetmagazine
Echipa Halep nu are 21 de zile de la comunicarea oficială a deciziei, care a venit pe 12 septembrie. Deocamdată, motivarea celor de la Sport Resolutions este parțială, trebuind să mai fie puse la punct câteva detalii de ordin administrativ. De abia când această decizie va fi completă și oferită publicității, Halep va avea 21 de zile pentru a face apel la TAS.
Intră acum pe canalul iAM Sport de WhatsApp și afli instant toate știrile care contează!
Urmărește iAMsport.ro și pe Google News, Facebook sau YouTube. Zi de zi ai conținut de ultimă oră din lumea sportului.
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.