SPECIAL | Echipa națională a României, multiplă campioană europeană, caută prima medalie de aur la Campionatul Mondial din Emiratele Arabe Unite. Un campion cu FCSB, în lotul ”tricolorilor”
Silvian Bădulescu | Publicat: 24.10.2023 15:12 | Actualizat: 24.10.2023 15:33
Naționala de minifotbal a României se pregătește cu pași repezi pentru debutul la Campionatul Mondial organizat în Emiratele Arabe Unite, în perioada 26 octombrie – 4 noiembrie, de către World Minifootball Federation.
”Tricolorii” sunt cea mai titrată selecționată la nivel european, cu șase titluri continentale cucerite în perioada 2010-2015, dar și două finale pierdute chiar la ultimele două ediții, Slovacia 2022 și Ucraina 2019.
iAM Sport vă prezintă, în acest articol, toate informațiile necesare înainte de primul meci oficial, programat joi, 26 octombrie: lotul deplasat în Asia, grupa României, echipele participante, precum și principalele favorite la trofeu.
România caută prima medalie de aur la Campionatul Mondial de Minifotbal
România este cea mai titrată națională din Europa la minifotbal. În perioada 2010-2015, ”tricolorii” au cucerit șase turnee consecutive ale Campionatului European. De asemenea, la ultimele două ediții, Slovacia 2022 și Ucraina 2019, românii au pierdut finala.
Singurul trofeu major care lipsește din vitrina echipei naționale a României este titlul mondial. Prima ediție a fost organizată în 2015, în Statele Unite ale Americii, iar ai noștri au încheiat pe locul 3, cu bronz.
Aceeași performanță a fost repetată și în Australia, în 2019, unde ”tricolorii” au cucerit medaliile pentru locul 3, după o finală mică câștigată în fața Ungariei.
Competiția care adună la start 32 de formații debutează joi, 26 octombrie, și se încheie sâmbătă, pe 4 noiembrie. România vine în Emiratele Arabe Unite, mai exact în Ras al Khaimah, din postura de vicecampioană europeană.
În urma tragerii la sorți, echipa națională a României a fost repartizată în grupa D, alături de SUA, Spania și Bahrain.
Programul din grupe arată în felul următor:
- Joi, 26 octombrie, 18.45 – România – Bahrain;
- Sâmbătă, 28 octombrie, 16.15 – România – Spania;
- Luni, 30 octombrie, 21.15 – România – SUA.
Mexic este deținătoarea trofeului. În Australia, la ediția din 2019, a trecut de România în semifinale, scor 2-1, și, mai apoi, de Brazilia, scor 4-0, în marea finală.
Totuși, ”tricolorii” sunt printre favoriții turneului, alături de deținătoarea trofeului, dar și SUA, Azerbaidjan (campioană europeană în 2022) și Ungaria (locul 4 la Campionatul Mondial din 2019).
Lotul deplasat pentru competiția din Emiratele Arabe Unite
Selecționerul Virgil Bejenaru a ales 16 jucători în încercarea de a obține prima medalie de aur la un Campionat Mondial.
Evident, primul nume care iese în evidență este cel al lui Alexandru Bourceanu, fost jucător la FCSB sau echipa de fotbal a României.
Retras din activitatea profesionistă în 2019, de la Gloria Buzău, gălățeanul s-a ”reprofilat” la sintetic, unde a cucerit titlul național cu Ajax Dulcisimo Galați în acest an.
Lotul deplasat pentru Cupa Mondială:
Portari :
- Ionuț Neacșa (34 de ani) – Nova Vita Târgu Mureș;
- Dragoș Nițu (28 de ani) – Reggio Liriada Brașov;
- Laszklo Klein (47 de ani) – Nova Vita Târgu Mureș
Jucători:
- Vasile Pop (32 de ani) – Sam Vig CCM Bistrița;
- Mircea Popa (35 de ani) – Juventus Sibiu;
- Andrei Balea (30 de ani) – Nota Vita Târgu Mureș;
- Mircea Ungur (34 de ani) – Nova Vita Târgu Mureș;
- Andrei Nemițanu (30 de ani) – Glissando Timișoara;
- Vlad Mocanu (24 de ani) – Premier Iași;
- Bogdan Covaci (34 de ani) – Sam Vig CCM Bistrița;
- Andrei Ferik (25 de ani) – Bad Boys Oradea;
- Saron Chirică (30 de ani) – Old Boys București;
- Marius Balogh (23 de ani) – Bad Boys Oradea);
- Andrei Șumălan (29 de ani) – Bad Boys Oradea);
- Gabriel Dumitrașcu ( 23 de ani) – Chedra TAX Ploiești;
- Alex Bourceanu (38 de ani) – Ajax Dulcisimo Galați.
Staff:
- Virgil Bejenaru – antrenor;
- Laszlo Klein – antrenor secund;
- Dan Ștefan Cojocaru – manager.
Pe lângă Bourceanu, în lot există și jucători cu experiență majoră la turneele finale precum Popa (multiplu campion european), Ungur, Klein, Balea (medaliați cu bronz mondial în 2019 și argint european în 2022), Nemițanu (vicecampion european 2018 și 2022), Neacșa, Ferik, Balogh (vicecampioni europeni 2022) sau Chirică (vicecampion european 2018).
Urmărește iAMsport.ro și pe Google News, pentru cele mai relevante știri din lumea sportului.
Intră acum pe canalul iAM Sport de WhatsApp și afli instant toate știrile care contează!
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.