Franz Beckenbauer a decedat la 78 de ani. Lumea fotbalului plânge dispariția "Kaiserului": "Împăratul a murit"

Franz Beckenbauer a murit la 78 de ani Galerie foto(2) Galerie foto (2 fotografii): Franz Beckenbauer a decedat la 78 de ani. Lumea fotbalului plânge dispariția "Kaiserului": "Împăratul a murit"
Foto: Profimedia  |   Franz Beckenbauer a murit la 78 de ani

Redactia   |   Publicat: 08.01.2024 18:26   |  Actualizat: 09.01.2024 08:51

Franz Beckenbauer a încetat din viață la 78 de ani. Germanul a pierdut lupta cu boala duminică, 7 ianuarie.

Cel care a impresionat în cariera sa pentru Bayern Munchen și naționala Germaniei, Franz Beckenbauer, era internat la spital și a pierdut lupta cu boala.

Bild deplânge moartea fostului mare jucător și titrează:

"Împăratul a murit. Germania îşi ia adio de la unul dintre cei mai importanţi fotbalişti", au notat jurnaliștii nemți.

Franz Beckenbauer, decedat la 78 de ani

Cauza exactă a decesului nu este cunoscută momentan.

Acesta a suferit două operații pe inimă și un implant de șold în ultimii ani, iar startul lui 2024 l-a găsit din nou cu probleme.

„Starea lui de sănătate s-a deteriorat semnificativ și îi afectată atât judecata, cât și memoria, fără nicio perspectivă de îmbunătățire”, scria publicația germană Der Spigel.

Înaintea Campionatului Mondial din 2022, Franz Beckenbauer mărturisea că nu mai poate călători după ce nu mai poate vedea cu ochiul drept după ce suferise un infarct.

A câștigat Cupa Mondială și ca jucător, și ca antrenor

Franz Beckenbauer, fost jucător al naționalei Germaniei

În vara anului trecut, Lothar Matthaeus anunţa că sănătatea legendarului fost fotbalist şi antrenor Franz Beckenbauer nu este una bună.

Beckenbauer a câştigat Cupa Mondială, atât ca jucător, în 1974, cât şi ca antrenor, în 1990, când Matthaeus era căpitanul echipei. El a fost căpitan al naţionalei RFG în anii 1970, selecţioner al Germaniei (1984-1990) şi fost director al clubului Bayern Munchen în anii '90.

''Franz a spus întotdeauna că cel mai important lucru în viaţă este sănătatea. Nu o are (bună) în acest moment'', a spus atunci Matthaeus, la RTL.

Matthaeus a confirmat că Beckenbauer nu a fost prezent, din motive de sănătate, la reuniunea câştigătorilor Cupei Mondiale 1990, desfăşurată în iulie 2023, în Bavaria.

Franz Beckenbauer, care a împlinit 78 de ani pe 11 septembrie, nu a mai apărut în viaţa publică în ultimii ani.

''Îi dorim cu toţii multă sănătate şi să revină la energia pe care o avea. Îi urăm să se facă bine, aceasta este cea mai mare dorinţă'', transmitea, la acea vreme, Lothar Matthaeus.

Cariera impresionantă a lui Franz Beckenbauer

Ca jucător, Beckenbauer a început la Bayern Munchen, club unde a stat din 1964 și până în 1977.

A mai îmbrăcat tricoul celor de la Hamburg și NY Cosmos în cariera sa strălucitoare.

Pentru Germania, "Kaiserul" a avut 103 selecții și 14 goluri.

FRANZ BECKENBAUER

Palmares ca jucator profesionist:

Campion Mondial 1974
Vice-campion mondial 1966
Campion european: 1972
Vice-campion european: 1976
Cupa Campionilor Europeni: 1974, 1975, 1976
Cupa Cupelor: 1967
Cupa Intercontinentala: 1976
Campionatul Germaniei: 1969, 1972, 1974, 1982
Cupa Germaniei: 1966, 1967, 1969, 1971
Campionatul SUA: 1977, 1978, 1980

Palmares ca antrenor:

Campion mondial: 1990
Vice-campion mondial: 1986
Crucea Federala de Merit: 1976

Marcel Răducanu, mesaj emoționant după aflarea veștii

Marcel Răducanu, fostul mare jucător român care a evoluat și în Germania, pentru Dortmund, a venit cu un mesaj emoționant după ce Franz Beckenbauer a decedat.

"Sunt mândru că am avut posibilitatea să joc cu el împreună la câteva meciuri demonstrative. Un fotbalist unic, cu o aură și o eleganță ieșită din comun, îl pot numi Guru pentru succesele avute ca jucător și antrenor. Am pierdut din nou o mare personalitate, un idol, geniu, fenomen și legendă. Dumnezeu să-l ierte și odihnească în pace," a declarat Marcel Răducanu pe pagina personală de Facebook.


Intră acum pe canalul iAM Sport de WhatsApp și afli instant toate știrile care contează!

Urmărește iAMsport.ro și pe Google News, Facebook sau YouTube. Zi de zi ai conținut de ultimă oră din lumea sportului.

Adaugă comentariu

Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.

EXCLUSIV | Mircea Lucescu: “Poate am spus ceva, eram furios! Încearcă să mă jignească”. <Il Luce> răspunde acuzațiilor legate de retrogradarea celor de la Poli Timișoara
EXCLUSIV | Mircea Lucescu: “Poate am spus ceva, eram furios! Încearcă să mă jignească”. răspunde acuzațiilor legate de retrogradarea celor de la Poli Timișoara
EXCLUSIV | Mircea Lucescu: “Poate am spus ceva, eram furios! Încearcă să mă jignească”. răspunde acuzațiilor legate de retrogradarea celor de la Poli Timișoara
Mariana, soția lui Marius Lăcătuș, interviu foarte rar. Mărturisiri despre relația lor: ”Asta l-a făcut să aibă încredere în mine”
Mariana, soția lui Marius Lăcătuș, interviu foarte rar. Mărturisiri despre relația lor: ”Asta l-a făcut să aibă încredere în mine”
Mariana, soția lui Marius Lăcătuș, interviu foarte rar. Mărturisiri despre relația lor: ”Asta l-a făcut să aibă încredere în mine”
Scandal între Anamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf: "Vrea să-l vândă și să ia banii" / "Minți. Încerc să recuperez"
Scandal între Anamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf: "Vrea să-l vândă și să ia banii" / "Minți. Încerc să recuperez"
Scandal între Anamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf: "Vrea să-l vândă și să ia banii" / "Minți. Încerc să recuperez"
Mircea Lucescu a răspuns după ce Răzvan Raț a recunoscut că a vrut să îl bată: ”Doar asta îmi amintesc despre el”
Mircea Lucescu a răspuns după ce Răzvan Raț a recunoscut că a vrut să îl bată: ”Doar asta îmi amintesc despre el”
Mircea Lucescu a răspuns după ce Răzvan Raț a recunoscut că a vrut să îl bată: ”Doar asta îmi amintesc despre el”
Încurajările primite de singurul central român de la Euro 2024 înainte de startul competiției: "Eu mă mândresc de fiecare dată când îl văd"
Încurajările primite de singurul central român de la Euro 2024 înainte de startul competiției: "Eu mă mândresc de fiecare dată când îl văd"
Încurajările primite de singurul central român de la Euro 2024 înainte de startul competiției: "Eu mă mândresc de fiecare dată când îl văd"
Daniel Pancu s-a apucat de fotbal în 1986, însă nu a vrut să audă de Steaua. De ce nu a ținut cu câștigătoarea Cupei Campionilor
Daniel Pancu s-a apucat de fotbal în 1986, însă nu a vrut să audă de Steaua. De ce nu a ținut cu câștigătoarea Cupei Campionilor
Daniel Pancu s-a apucat de fotbal în 1986, însă nu a vrut să audă de Steaua. De ce nu a ținut cu câștigătoarea Cupei Campionilor

Cele mai citite

Dan Șucu l-a convins pe Raț! Cât e dispus să investească și planul pentru un Rapid de Champions League: "Degeaba iei titlul dacă nu exiști în Europa!"
Dan Șucu l-a convins pe Raț! Cât e dispus să investească și planul pentru un Rapid de Champions League: "Degeaba iei titlul dacă nu exiști în Europa!"
SuperLiga  |  13 Iunie 2024, 19:00
1.
Dan Șucu l-a convins pe Raț! Cât e dispus să investească și planul pentru un Rapid de Champions League: "Degeaba iei titlul dacă nu exiști în Europa!"
Câți bani a produs National Arena din concertul Coldplay. Diferență mare față de meciurile de fotbal
Câți bani a produs National Arena din concertul Coldplay. Diferență mare față de meciurile de fotbal
Diverse  |  13 Iunie 2024, 11:14
2.
Câți bani a produs National Arena din concertul Coldplay. Diferență mare față de meciurile de fotbal
Diana Șucu, vehementă după ce manelistul Babasha a cântat la concertul Coldplay: ”Tu ce-ai răspunde?”
Diana Șucu, vehementă după ce manelistul Babasha a cântat la concertul Coldplay: ”Tu ce-ai răspunde?”
Diverse  |  13 Iunie 2024, 09:09
3.
Diana Șucu, vehementă după ce manelistul Babasha a cântat la concertul Coldplay: ”Tu ce-ai răspunde?”
Fructul care scade colesterolul și reduce inflamația. Cât de des trebuie să-l mănânci?
Fructul care scade colesterolul și reduce inflamația. Cât de des trebuie să-l mănânci?
Fructul care scade colesterolul și reduce inflamația. Cât de des trebuie să-l mănânci?
Cât au contribuit pensionarii a căror pensie nu crește la recalculare? Când s-au pensionat? Exemple
Cât au contribuit pensionarii a căror pensie nu crește la recalculare? Când s-au pensionat? Exemple
Cât au contribuit pensionarii a căror pensie nu crește la recalculare? Când s-au pensionat? Exemple
Câți ani trebuie să muncească un pensionar pentru 1.400 lei în plus la pensie la recalculare?
Câți ani trebuie să muncească un pensionar pentru 1.400 lei în plus la pensie la recalculare?
Câți ani trebuie să muncească un pensionar pentru 1.400 lei în plus la pensie la recalculare?
Știri de ultimă oră din sport
Albanezii nu își pierd speranța în ”grupa morții”, nici după eșecul cu Italia: ”Vom lupta pentru fiecare punct! Suntem mândri să fim la Euro”
Albanezii nu își pierd speranța în ”grupa morții”, nici după eșecul cu Italia: ”Vom lupta pentru fiecare punct! Suntem mândri să fim la Euro”
EURO 2024   |  16 Iunie 2024, 00:55
Albanezii nu își pierd speranța în ”grupa morții”, nici după eșecul cu Italia: ”Vom lupta pentru fiecare punct! Suntem mândri să fim la Euro”
Italia – Albania 2-1. Campioana Europei pornește cu dreptul cursa de apărare a titlului
Italia – Albania 2-1. Campioana Europei pornește cu dreptul cursa de apărare a titlului
EURO 2024   |  16 Iunie 2024, 00:02
Italia – Albania 2-1. Campioana Europei pornește cu dreptul cursa de apărare a titlului
Dinamo renunță la unul din căpitanii echipei. Decizia luată de Kopic și Nicolescu
Dinamo renunță la unul din căpitanii echipei. Decizia luată de Kopic și Nicolescu
SuperLiga   |  15 Iunie 2024, 23:13
Dinamo renunță la unul din căpitanii echipei. Decizia luată de Kopic și Nicolescu
Cuțite și petarde, înainte de Italia - Albania. Poliția germană a intervenit în forță și a arestat 50 de ultrași
Cuțite și petarde, înainte de Italia - Albania. Poliția germană a intervenit în forță și a arestat 50 de ultrași
EURO 2024   |  15 Iunie 2024, 22:55
Cuțite și petarde, înainte de Italia - Albania. Poliția germană a intervenit în forță și a arestat 50 de ultrași
Zlatko Dalic a rămas fără cuvinte după umilința cu Spania: ”Nu putem să jucăm așa!” Ce șanse consideră că mai are naționala lui Modric
Zlatko Dalic a rămas fără cuvinte după umilința cu Spania: ”Nu putem să jucăm așa!” Ce șanse consideră că mai are naționala lui Modric
EURO 2024   |  15 Iunie 2024, 22:38
Zlatko Dalic a rămas fără cuvinte după umilința cu Spania: ”Nu putem să jucăm așa!” Ce șanse consideră că mai are naționala lui Modric
Luis de Fuente, mulțumit după victoria clară a Spaniei cu Croația: ”Sunt mândru de acest grup”
Luis de Fuente, mulțumit după victoria clară a Spaniei cu Croația: ”Sunt mândru de acest grup”
EURO 2024   |  15 Iunie 2024, 22:19
Luis de Fuente, mulțumit după victoria clară a Spaniei cu Croația: ”Sunt mândru de acest grup”
Naționalele care l-au impresionat și cele care l-au dezamăgit pe Adrian Florea în primele meciuri de la Euro 2024: ”Atât de subțire...” + Ce jucător l-a uluit
Naționalele care l-au impresionat și cele care l-au dezamăgit pe Adrian Florea în primele meciuri de la Euro 2024: ”Atât de subțire...” + Ce jucător l-a uluit
EURO 2024   |  15 Iunie 2024, 21:40
Naționalele care l-au impresionat și cele care l-au dezamăgit pe Adrian Florea în primele meciuri de la Euro 2024: ”Atât de subțire...” + Ce jucător l-a uluit
Imagini de neuitat înainte de debutul la Euro 2024! Albanezii au ”invadat” Germania și au dansat cu italienii, în ziua duelului direct
video Imagini de neuitat înainte de debutul la Euro 2024! Albanezii au ”invadat” Germania și au dansat cu italienii, în ziua duelului direct
EURO 2024   |  15 Iunie 2024, 21:05
Imagini de neuitat înainte de debutul la Euro 2024! Albanezii au ”invadat” Germania și au dansat cu italienii, în ziua duelului direct
Radu Mazăre s-a angajat după ce a ieşit din închisoare. Domeniul surprinzător în care va activa
Radu Mazăre s-a angajat după ce a ieşit din închisoare. Domeniul surprinzător în care va activa
Radu Mazăre s-a angajat după ce a ieşit din închisoare. Domeniul surprinzător în care va activa
Top 10 legume pe care trebuie să le consumi zilnic. Pot fi incluse în orice dietă
Top 10 legume pe care trebuie să le consumi zilnic. Pot fi incluse în orice dietă
Top 10 legume pe care trebuie să le consumi zilnic. Pot fi incluse în orice dietă
Calendarul anului şcolar 2024 - 2025. Lista completă a vacanţelor
Calendarul anului şcolar 2024 - 2025. Lista completă a vacanţelor
Calendarul anului şcolar 2024 - 2025. Lista completă a vacanţelor
Albanezii nu își pierd speranța în ”grupa morții”, nici după eșecul cu Italia: ”Vom lupta pentru fiecare punct! Suntem mândri...
EURO 2024   |  00:55
Albanezii nu își pierd speranța în ”grupa morții”, nici după eșecul cu Italia: ”Vom lupta pentru fiecare punct! Suntem mândri să fim la Euro”
Ce l-a deranjat pe Luciano Spalletti, după Italia - Albania 2-1: ”Nu-mi place ideea aceasta”
EURO 2024   |  00:30
Ce l-a deranjat pe Luciano Spalletti, după Italia - Albania 2-1: ”Nu-mi place ideea aceasta”
Simona Halep a revenit pe teren la Cluj-Napoca: ”Sunt bucuroasă să fiu din nou aici”
Tenis   |  00:28
Simona Halep a revenit pe teren la Cluj-Napoca: ”Sunt bucuroasă să fiu din nou aici”
A fost invitat de federație la Italia - Albania, din Liga 2 din România, dar a refuzat: ”Am avut treburi”
EURO 2024   |  00:18
A fost invitat de federație la Italia - Albania, din Liga 2 din România, dar a refuzat: ”Am avut treburi”
Italia – Albania 2-1. Campioana Europei pornește cu dreptul cursa de apărare a titlului
EURO 2024   |  00:02
Italia – Albania 2-1. Campioana Europei pornește cu dreptul cursa de apărare a titlului
Corespondență EURO Mihai Stoichiță, înainte de debutul României la Euro 2024: ”Este o generație de aur în devenire!” Detalii despre viitorul lui...
EURO 2024   |  23:42
Mihai Stoichiță, înainte de debutul României la Euro 2024: ”Este o generație de aur în devenire!” Detalii despre viitorul lui Edi Iordănescu și posibile ”reveniri” la națională
Dinamo renunță la unul din căpitanii echipei. Decizia luată de Kopic și Nicolescu
SuperLiga   |  23:13
Dinamo renunță la unul din căpitanii echipei. Decizia luată de Kopic și Nicolescu
Cuțite și petarde, înainte de Italia - Albania. Poliția germană a intervenit în forță și a arestat 50 de ultrași
EURO 2024   |  22:55
Cuțite și petarde, înainte de Italia - Albania. Poliția germană a intervenit în forță și a arestat 50 de ultrași
Rezultate / Clasamente