Derby doar cu numele
Dan Ștefănescu | Publicat: 23.07.2023 14:26 | Actualizat: 23.07.2023 15:51
FCSB a învins-o atât de clar pe Dinamo, încât stai și te gândești cum de joacă în aceeași ligă. Derby-ul de pe Arcul de Triumf a curs într-un singur sens, la fel ca ultima partidă în care FCSB a fost gazdă. Diferența de scor n-a fost la fel de mare pentru că FCSB n-a mai fost atât de însetată de sânge precum în urmă cu doi ani, pe Arena Națională. Cine știe cum s-ar fi desfășurat meciul dacă s-ar fi jucat în Ghencea?
Atât de clară a fost superioritatea echipei lui Charalambous, încât și suporterii lui Dinamo au fost nevoiți s-o accepte și să-și îndrepte atenția către partide mai abordabile.
Care or fi acelea, rămâne să descoperim împreună, după o seară în care doar scorul îi dă motive de speranțe echipei lui Burcă. Dinamo a fost sparring-partner într-un meci în care FCSB i-a pus în față oglinda ce o păcălise în ultima perioadă.
Un 6-1 cu FC Argeș și un 0-2 mai mult decât decent cu Universitatea Craiova făcuseră uitate și umilința de la Iași, dar și începutul de coșmar de la Mioveni.
Până la urmă, Dinamo, în ciuda istoriei, nu este altceva decât o nou-promovată, care trage să supravițuiască într-o ligă plină de rechini. Măcar pe plan intern, dacă atunci când mergem în Europa rechinii se transformă în pești de acvariu.
Burcă este șeful unui șantier veșnic, în care jucători fără carieră vin și speră să dea lovitura. Doar așa se poate ca unul precum Abdallah, retrogradat din liga a doua belgiană, să aibă șansa de a juca prima dată în viață în prima ligă.
Și asta, la 25 de ani. Nici Dennis Politic nu este foarte departe de Abdallah. Singura diferență este că mijlocașul care a atins cel mai înalt nivel în Serie B are ”doar” 23 de ani.
Sigur, Dinamo le întâlnește pe Universitatea Craiova și FCSB doar de două ori într-un sezon, dar mai rămân Farul, CFR Cluj, Rapid și Sepsi. Șase echipe cărora doar printr-un noroc extraordinar Dinamo le poate lua puncte, la ce a arătat echipa lui Burcă.
Cine știe câte alte adversare își fac planuri cu punctele din meciurile cu Dinamo, văzând că alb-roșii nu sunt în stare să profite de gafa lui Târnovanu? Dinamo a reușit ”performanța” de a-l face pe Dawa să pară un fundaș mai mult decât decent, ceea ce știm cu toții că nu e.
Moartea, taxele și schimbările din fața televizorului
Și s-a mai întâmplat ceva pe Arcul de Triumf. Acel ceva ce se repetă de ani și ani și o împiedică pe FCSB să-și atingă potențialul. Schimbările fără logică făcute de omul care a făcut din meseria de antrenor o glumă proastă.
Nu este meci în care antrenorul din sufragerie să nu intervină total aiurea. A făcut-o și în finalul sezonului trecut, și la Târgu Jiu, și în derby-ul de pe Arcul de Triumf. FCSB joacă din talentul a ceea ce mulți consideră că este cel mai bun lot din Superligă. Dar asta nu este suficient, lucru demonstrat de cei opt ani fără titlu.
FCSB a dominat-o categoric pe Dinamo timp de 45 de minute, iar execuțiile lui Coman și Olaru anunțau un scor fluviu. Doar că seceta a pus stăpânire pe derby, iar căldura și schimbările de nimeni înțelese au moleșit o echipă care zburdase în prima repriză.
Ovidiu Popescu, fotbalist fără har, a ajuns să joace mijlocaș stânga, în timp ce Vali Gheorghe se gândea, probabil, că Turcia reprezintă, totuși, o variantă mai bună decât lustruirea băncii la FCSB.
Intrarea lui Radaslavescu în locul lui Djokovic, înaintea unei faze fixe a lui Dinamo, face ridicolă țâfna lui Charalambous, care se supără atunci când este întrebat despre schimbările pe care nu le face el.
Vorbim, totuși, despre un personaj care a pierdut titlul pe mâna intervențiilor patronului, dar asta nu l-a împiedicat să accepte și o înjumătățire a salariului. Mulți o văd pe FCSB principala favorită la titlu și mai că-ți vine să le dai dreptate.
FCSB este seducătoare atunci când este lăsată să joace, dar nu are anticorpii necesari să contracareze virusul care o macină de atâția ani. Fără antrenor pe bancă, roș-albaștrii pot face meciuri foarte bune, dar iată că nu le pot închide atunci când este nevoie.
Și poate că în Superligă este suficient să joci 45 sau 60 de minute, dar Europa ne bate la ușă doar pentru a ne spune la revedere imediat ce am deschis.
Urmărește iAMsport.ro și pe Google News, pentru cele mai relevante știri din lumea sportului.
Intră acum pe canalul iAM Sport de WhatsApp și afli instant toate știrile care contează!
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.