Gică Hagi, Juri Cisotti ne arată clar că românii nu sunt buni la fotbal!

Remus Răureanu | Publicat: 06.05.2025 18:24 | Actualizat: 06.05.2025 19:33
E falsă ideea lui Hagi, conform căruia talentul pentru fotbal al românilor ar fi unul incontestabil. Nu ne pricepem la sportul acesta, din moment ce un italian amator a devenit aici un fenomen.
Există o reclamă rulată la TV, una pe care n-o citez ca s-o promovez și mai mult, ci numai fiindcă mi se pare că mesajul e potrivit și e amuzant în context: ”Am descoperit în România gena jocului cu mingea”.
Nu e vina lui Juri Cisotti că ne demonstrează cât de slabi suntem
Am citat cu aproximație, dar dincolo de rațiuni comerciale și de glume noi încă mai credem că am fi îmbibați cu gena jocului cu mingea. Gică Hagi a repetat, chiar a urlat în zeci de conferințe de presă: ”Domnilor, românii sunt buni! Da, da! Suntem buni! Am demonstrat! Iertați-mă!”.
Gică, iartă-ne tu pe noi că-ți spunem ceea ce se petrece cu adevărat! Nu suntem buni la fotbal! Cea mai recentă dovadă că românii nu se pricep le-o oferă Juri Cisotti. El nu are nicio vină. Italianul în vârstă de 32 de ani a ajuns în liga a treia din România, la Oțelul Galați, fiindcă îi plăcea fotbalul și nimeni nu-l considera talentat pentru sportul acesta.
Cisotti a împlinit de curând 32 de ani și a ajuns să fie una dintre vedetele campionatului, un fotbalist de a cărui valoare se miră foști internaționali, jurnaliști, suporteri. Cu patru ani în urmă el dădea probe în Divizia C!
Andrea Compagno, un alt amator, arăta și el ca un Van Basten în România
În SuperLiga noastră, Juri arată ca o combinație de Verratti cu Insigne, un mijlocaș care poate fi închizător, număr 8, decar, extremă. Se demarcă, pasează perfect, marchează, poate să facă orice vrea.
Până să vină în probe în ”C”, la Oțelul, pe Cisotti îl consideraseră slab: Triestina, Chievo, Latina, Spezia, Vicenza, Casertana. Când a realizat că nu era îndeajuns de bun nici măcar pentru ligile de amatori italiene, Juri a mers în Croația, la Rijeka. Acolo nu a prins nici măcar un minut în prima ligă, a fost folosit numai la ”satelit”!
Tot de la amatori venise Andrea Compagno, un golgeter al campionatului nostru. Nu pot fi întâmplări, sunt noi dovezi că suntem slabi.
Gică Hagi a fost imens, dar nu suntem ca maghiarii, ca polonezii, ca bulgarii
Acestea sunt dovezi noi, actuale. Românii sunt slabi la fotbal și la nivelul macro istoric, adică all-time. Gheorghe Hagi a fost un mare fotbalist pe care îl iubim cu toții, Ilie Balaci a fost liderul Craiovei Maxima, o poveste minunată, Nicolae Dobrin e o legendă, nu e o istorie clară din vremurile cu YouTube și cu WyScout.
Realitatea e că Steaua ‘86 este excepția din istoria fotbalului nostru, e singura care a reușit să câștige ceva. În rest, românii nu au nimic care să-i recomande ca pe niște pricepuți în fotbal. Grecii, danezii au câștigat campionate europene.
Au Baloane de Aur polonezii, maghiarii, sovieticii, ucrainenii, bulgarii, cehii. Noi, nu. Până și Senegalul a fost pe locul al doilea în clasamentul pentru Balonul de Aur, prin Sadio Mane. România nici măcar acolo n-a ajuns.
Suntem pasionați de fotbal, dar nu ne pricepem. Și ne place nouă să ne credem talentați și să ne hiperbolizăm niște personaje care credem că ne vor reprezenta și că ne vor face să părem mai buni decât suntem de fapt.
Urmărește iAMsport.ro și pe Google News, pentru cele mai relevante știri din lumea sportului.
Intră acum pe canalul iAM Sport de WhatsApp și afli instant toate știrile care contează!
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.






Cele mai citite














